»Bolj kot dajem komplimente, manj je odziva, se mi zdi. Ali ni nekdaj veljalo, da je to najbolj prava tehnika osvajanja?« – piše Andrej na jerneja@idealni365.si

Preden vam povem, zakaj komplimenti delujejo(kar je zelo pomembno vedeti, če želite dajati takšne, ki bodo RES pritegnili pozornost), poglejte na sliko spodaj (iz FB skupine ki je namenjena hitrejšemu spletnemu spoznavanju -s PRAVIMI “kandidati” za vas), da ne stresam kar nečesa iz čiste teorije.

 

Komplimenti absolutno delujejo in to čudežno! Čudežno pomeni tako, da je druga oseba zate zainteresirana TAKOJ in ZELO MOČNO.

Če se vam zdi ta trditev kot namišljena znanstvena fantastika (kot Andreju, ki mi je pisal), potem berite naprej. A najprej: zakaj komplimenti »delujejo«?

Ljudje smo bitja, ki si želimo biti všečni. Želimo si, da nas imajo drugi radi, da smo opaženi, da smo nekomu nekaj vredni.

Če tako čutite tudi vi, pa vam je bilo doslej zaradi tega nerodno (ker nas učijo, da ne rabimo iskati potditve pri drugih, dovolj je, če sami VEMO, da smo dovolj), naj vam ne bo! Oprah je po svojih 30 + letnih izkušenj rekla, da tako čutijo tudi največje zvezde sveta (Beyonce, Tina Turner, Ben Affleck).

Kako je vedela? Vedno, po čisto vsakem koncu intervjuja so jo vsi, brez izjeme, vprašali: »Je bilo to v redu?«. Z drugimi besedami: »Sem se dobro odrezal/-a?«. Oprah je ugotovila, da je to zato, ker so želeli potrditev. Saj so sami zelo samozavestni, imajo ogromno potrditve svojih oboževalcev, ampak … Želeli so to slišati od nekoga, ki na tem področju blesti. Ki je boljši od njih ali pa se nenehno izboljšuje in ga drugi cenijo.

Komplimenti absolutno delujejo in to čudežno! Čudežno pomeni tako, da je druga oseba zate zainteresirana TAKOJ in ZELO MOČNO.

Če se vam zdi ta trditev kot namišljena znanstvena fantastika (kot Andreju, ki mi je pisal), potem berite naprej.

A najprej: zakaj komplimenti (pri spoznavanju) najbolj »delujejo«?

Ljudje smo bitja, ki si želimo biti všečni. Želimo si, da nas imajo drugi radi, da smo opaženi, da smo nekomu nekaj vredni.

 

Če tudi vi čutite, da si želite komplimenta drugega človeka, pa vam je bilo doslej zaradi tega nerodno (ker nas učijo, da ne rabimo iskati potditve pri drugih, dovolj je, če sami VEMO, da smo dovolj), naj vam ne bo! Oprah je po svojih 30 + letnih izkušenj rekla, da tako čutijo tudi največje zvezde sveta (Beyonce, Tina Turner, Ben Affleck).

Kako je vedela? Vedno, po čisto vsakem koncu intervjuja so jo vsi, brez izjeme, vprašali:

»Je bilo to v redu?«.

Z drugimi besedami:

»Sem se dobro odrezal/-a?«.

Oprah je ugotovila, da je to zato, ker so želeli potrditev (in še enkrat – gpvorimo o ZVEZDAH, kot je Beyonce, Tina Turner, Whitney Houston, Ben Affleck … ki bi jim lahko bilo “čisto vseeno, kaj si drugi mislijo o njih”, ampak … )

Saj so sami zelo samozavestni, imajo ogromno potrditve svojih oboževalcev, ampak … Želeli so to slišati od nekoga DRUGEGA, ki na tem področju blesti. Ki je boljši od njih ali pa se nenehno izboljšuje in ga drugi cenijo. Zato, ker so tako začutili, da so nekomu nekaj vredni.

KAKO TA DEL NAŠEGA ŽIVLJENJA VPLIVA NA SPOZNAVANJE?

Če dobimo potrditev, kompliment (od sebe in od drugega!), se na neki podzavestni ravni počutimo vredne. Ta občutek pa je gonilo, zaradi katerega smo

 • boljši v službi/poslu,
 • boljši pri rekreaciji,
 • bolj vzdržljivi in odločni pri tem, da ostanemo na dieti,
 • da imamo voljo do spoznavanja še naprej, tudi če smo že tolikokrat spoznali »napačno« osebo.

 

ZAKAJ TOREJ KOMPLIMENTI PRI SPLETNEM SPOZNAVANJU V TOLIKO PRIMERIH NE DELUJEJO?

Preden boste brali naprej – v mislih naštejte 3 komplimente, ki so vas jih starši/kdorkoli drug naučili? Tukaj je nekaj “mojih”, za katere vem, da jih: 

 • uporabljate moški (za ženske):
  • Imaš lepe oči.
  • Kako lepo postavo imaš / Si shujšala?
  • Kako omamno dišiš!

 • uporabljamo ženske za moške:
  • To si pa res pametno rekel!
  • Tebe bi pa lahko poslušala cel dan!
  • Telovadiš? Vidi se ti. Bravo!

Ampak – ravno taki primeri v 90 % NE delujejo pri prvem pristopu, ko spoznavate (pri osvajanju) in kakšni bodo, vam povem v FB LIVE oglašanju ta torek, 21. maja 2019 okoli 20.30 na  moji uradni FB STRANI www.facebook.com/idealni365 (če ga nimate, brez skrbi, posnetek lahko vidite naslednji dan na moji uradni YOUTUBE strani – na TEJ POVEZAVI oz tukaj spodaj (če si bom spomila ;-)))

 

 

Pin It on Pinterest